Csicsóka krémleves pirított csiperkével
Hozzávalók:
1/2 kg csicsóka2 db sárgarépa
3 db petrezselyem gyökér
1 evőkanál Rapunzel bio tartósítószer mentes erőleves por
só, bors
2 dl tejszín vagy cocomas
15 dkg barna csiperke gomba
1 evőkanálnyi vaj
Elkészítés:
- A gyökereket meghámozom, karikára ill. kockára vágom, egy fazékba rakom.
 - Felöntöm vízzel, fűszerezem ízlés szerint.
 - Amint megfőtt, hozzáadom a tejszín, épp csak összeforralom.
 - Simára turmixolom.
 - A gombát mosom, szeletelem.
 - Egy serpenyőbe teszem a vajat, amint felhevült, rádobom a gombát, sózom, borsozom.
 - Fedő alatt párolom kb. 10-15 percig, utána fedő nélkül lepirítom.
 - A levest a pirított gombával tálalom.
 
A csicsóka nagyon egészséges zöldség, méltatlanul mellőzött manapság, illetve aránytalanul magas az ára ahhoz képest, hogy igénytelen növény. Most az Auchan-ban vásároltam, viszonylag kedvező áron.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése