2015. július 7., kedd

Csirkemell fűszeres meggy mártással

Csirkemell fűszeres meggy mártással


Hozzávalók:

1 csirkemell filé
só, bors
olaj
1 evőkanálnyi vaj

1 bögre magozott meggy
1/4 bögre vörösbor
1 gerezd fokhagyma
1 kis lilahagyma
1 csipet őrölt kömény
1 csipet édes pirospaprika
1 csipet chili
só, bors
1 evőkanál méz

Elkészítés: 

  1. A csirkemellet kettévágom, majd vastagságában is ketté szelem és enyhén kiklopfolom. 
  2. Sózom, borsozom és kevés olajon néhány perc alatt megsütöm. 
  3. Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, rádobom az apróra vágott lilahagymát és a fokhagymát, majd megdinsztelem. 
  4. Hozzáadom a fűszereket és a magozott meggyet, majd átforgatom.
  5. Hozzáöntöm a vörösbort és a mézet is belerakom. Pár percig párolom, amíg kicsit elforrja a levét. 
  6. A csirkemell tetejére halmozom és semleges körettel, pl. rizzsel tálalom.
 A finom, pikáns, chutney jellegű mártás feldobja a natúr csirkemellet.


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése