2015. július 5., vasárnap

Meggy fagylalt vagy sörbet

Meggy fagylalt vagy sörbet

 

Hozzávalók:

50 dkg magozott meggy
15 dkg cukor
2 dl víz

Elkészítés:

  1. A vízből és a cukorból szirupot főzök, azaz gyakorlatilag addig forralom, amíg a cukor feloldódik.
  2. Ezek után várok, amíg kihűl.
  3. A turmixgépbe öntöm a magozott meggyet, majd a kihűlt szirupot. Alaposan összeturmixolom.
  4. Ezek után fagyigépbe töltöm és fél óra múlva készen is van. Érdemes fagyigépet venni, 10 ezer Ft-ból meg lehet úszni.
  5. Ha nincs fagyigép, akkor mélyhűtőbe kell tenni és 1/2 óránként kézi mixerrel áttörni. Ezt a módszert nem próbáltam, de állítólag működik.
A sörbet vagy serbet típusú fagylalt vizes bázisú, kimondottan frissítő hatású.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése