2015. február 2., hétfő

Meggyes-mascarponés pite

Meggyes-mascarponés pite

Hozzávalók:

a tésztához:

7 evőkanál vaj
10 dkg aprított szárított füge
1 bögre mandula liszt
1/2 bögre rizsliszt
2 evőkanál holland kakaópor
3 evőkanál cukor vagy eritrit
1 csipet só

a krémhez:

25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
2-3 evőkanál cukor vagy eritrit
1 csipet só

a tetejére:

1/2 üveg magozott meggy
1 marék szeletelt mandula

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  2. Aprítógépbe rakom a hideg vajat a tésztához való összes hozzávalóval együtt, majd megforgatom, hogy morzsalékos legyen.
  3. Egy piteformába simítom és berakom sülni. Kb. 20 perc alatt készen van.
  4. Ezután megvárom, míg teljesen kihűl.
  5. Habverővel felverem a mascarponét a cukorral.
  6. Egy másik tálban felverem a tejszínt is egy csipet sóval.
  7. Ezután összekeverem a mascarponés egyveleggel.
  8. A pitetésztára simítom.
  9. A tetejét kirakom lecsöpögtetett, magozott meggyel, majd a szélét vastagon és a közöket is megszórom szeletelt mandulával.
  10. A hűtőbe teszem összeérni.
  11. Pár óra múlva lehet szeletelni.
  12. A krém elég puha lesz így, ezért ha valaki azt szeretné, hogy keményebben álljon, szebben lehessen szeletelni, úgy egy adag zselatint is lehet a krémbe keverni a tasakon lévő előírás szerint.
Az alja roppanós, a krém selymesen lágy és még hozzájön a zaftos gyümölcs és a ropogós mandula.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Csilla! A Kiskanálon link party-t tartok és szeretnélek Téged is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne, örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnéd pár szuper receptedet !
    A részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html

    VálaszTörlés