2015. február 14., szombat

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Hozzávalók:

2 csirkemell
só, bors
olívaolaj
szeletelt bacon
magozott aszalt szilva

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket középen elvágom. A fél csirkemellet leszorítom a tenyeremmel, így tudom két vékonyabb szeletre vágni, de ezt esetben nem vágom végig a szeletet, hanem az utolsó 1-2 cm-t már nem vágom fel. Ezután kettéhajtom és így kapok egy nagy csirkemell szeletet. Ezt a műveletet elismétlem a maradék 3 fél csirkemellel is. Így lesz összesen 4 nagy csirkemell szeletem.
  2. Ezek után kiklopfolom a szeleteket, így 4 hatalmas szelet húsom lesz.
  3. A csirkemelleket sózom, borsozom, majd egy sorban szorosan kirakom magozott aszalt szilvával.
  4. Ezek után szorosan feltekerem, megtűzöm a végeket hústűvel.
  5. A roládokat betekerem bacon-be.
  6. Egy serpenyőben kevés olívaolajon kisütöm minden oldalukat.
  7. Szeletelve tálalom salátával és/vagy rizzsel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése