2015. február 10., kedd

Cékla ravioli

Cékla ravioli

Hozzávalók:

2 cékla

bors
1 citrom leve
natúr krémsajt
balzsamecet krém
madársaláta

Elkészítés:

  1. Tálalás előtti nap kell bepácolni a céklát, hogy másnapra jól átjárják az ízek.
  2. Vékony gumikesztyűben érdemes a céklával bánni, hogy ne fogja meg a kezet.
  3. A céklát meghámozom, majd uborka gyaluval (mandolinnal) a lehető legvékonyabb karikákra vágom.
  4. Egy szív alakú fém süti kiszúróval a karikákból szívecskéket vágok ki.
  5. Egy jénaiban összekeverem 1 citrom levét nagyjából 1 kávéskanálnyi sóval és ízlés szerint borssal. A céklát beleteszem és kanállal locsolgatom, hogy mindenütt érje a cékla szíveket a páclé.
  6. Másnap kiszedem a pácléből a cékla szíveket és lecsöpögtetem egy szűrőben.
  7. Kiveszek egy cékla szívecskét egy tányérra, majd a közepébe halmozok egy kis krémsajtot. Lehet Philadelphia vagy akár Mackó krémsajt is, lehetőleg natúr. Ezek után befedem egy következő szívecskével és szépen rásimítom.
  8. Folytatom a fenti műveletet a többivel is.
  9. Egy tányérra szépen elhelyezem, balzsamecet krém pöttyökkel és madársalátával díszítem körülötte a tányért vagy tálat.



Rendkívül mutatós nyers előétel, Valentin napra telitalálat. 

Érdemes máskor is beiktatni az előételek, party falatok közé, legfeljebb akkor nem fontos szív alakra vágni.

Amellett, hogy mutatós, nagyon egészséges és finom is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése