2015. február 1., vasárnap

Kesudiós csirkemell

Kesudiós csirkemell

Hozzávalók:

1 nagy csirkemell kockára vágva
2 fej csokros hagyma (shallotta) apróra vágva vagy
1 csomag újhagyma karikára vágva
3-4 gerezd fokhagyma karikára vágva
1 piros kaliforniai paprika apró kockára vágva
1/2 kávéskanál cayenne bors
1 teáskanál édesnemes őrölt pirospaprika
1 1/2 teáskanálnyi reszelt gyömbér
1 1/2 evőkanál szójaszósz
1 1/2 teáskanál élelmiszer keményítő
1-2 evőkanál víz
1 teáskanál vegeta
3-4 evőkanál napraforgó olaj
 só, bors
5 dkg kesudió egészben

Elkészítés:

  1. Az olajat felforrósítom egy wokban vagy egy serpenyőben. Megfuttatom rajta a hagymát és a reszelt gyömbért.
  2. Beledobom a kockára vágott csirkemellet, sózom, borsozom.
  3. Közben hozzáadom a pirospaprikát és a cayenne borsot is.
  4. Mikor már átsült (ez kb. 10-15 perc), hozzáadom a szójaszószt, a vízet, a vegetát, a keményítőt és összeforralom.
  5. Végül beleszórom a kesudiót és csak gyorsan átforgalom vele az egészet.
  6. Párolt rizzsel tálalom.
Gyors, könnyű étel, enyhén ázsiai ízvilággal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése