2015. február 12., csütörtök

Málnakrémes muffin

Málnakrémes muffin


Hozzávalók:

muffinhoz:

25 dkg liszt
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
10 dkg kókuszzsír
1 evőkanál holland kakaópor
2 tojás
1 dl tej
1 teáskanál sütőpor

csokoládé ganach-hoz:

10 dkg 70 %-os étcsokoládé
1/2 bögre tejszín

málnakrémhez:

1 bögre málna (fagyasztott is jó)
1/2 bögre mascarpone
1/2 bögre kókuszzsír
1/2 bögre porrá őrölt eritrit

díszítéshez:

12-14 szem málna (fagyasztott is jó)

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  2. A muffin sütőbe papír kapszlikat rakok.
  3. A száraz hozzávalókat külön összekeverem egy tálban, a cukrot kivéve.
  4. A cukrot a kókuszzsírral kikeverem elektromos habverővel.
  5. Utána egyenként hozzáadom a tojásokat, azzal is kikeverem. A muffin tésztájának nem kell habosnak lenni, elég csak összekeverni a hozzávalókat.
  6. A masszához adom az összekevert száraz hozzávalókat.
  7. Hozzáadom a tejet, ha nem elég az 1 dl, még kipótolom, hogy megfelelő legyen az állaga, azaz nem túl híg, de azért folyós legyen.
  8. Kiadagolom a muffin kapszlikba úgy, hogy maximum 3/4 részéig töltöm őket.
  9. 20-25 perc alatt készre sütöm. Az első 15 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját.
  10. Kivétel után a formában hagyom állni 5-10 percig, csak utána szedem tányérra.
  11. Amíg sül a muffin, alaposan kikeverem a málnakrémhez való kókuszzsírt a porrá őrölt eritrittel.
  12. Hozzáadom a málnát, azzal is kikeverem. 
  13. Végül belekeverem a mascarpone-t is. Hűtőbe teszem. Elég lágy krémet kapok, főleg a málna miatt, de lehetőleg kerülöm a fixálókat, így ez a krém nem formázható.
  14. Vízgőz felett összeolvasztom a csokoládét a tejszínnel, majd szoba hőmérsékletűre hűtöm kevergetés mellett.
  15. A muffinok tetejére teszek a csokoládé ganach-ból, majd a lehűtött málnakrémből, végül egy málnaszemmel díszítem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése