2015. szeptember 30., szerda

Fehércsokis-sütőtökös krémtorta (sütés nélkül, gluténmentes)

Fehércsokis-sütőtökös krémtorta (sütés nélkül, gluténmentes)

Hozzávalók:

20 dkg gluténmentes csokis keksz  
5 dkg puha vaj

60 dkg sült sütőtök
25 dkg mascarpone
1/4 bögre kristálycukor
1 csapott teáskanál fahéj
1/4 teáskanál gyömbérpor
1/4 teáskanál szerecsendió
1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg
3 lap zselatin

25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
1/4 bögre kristálycukor
1 csipet vanília kivonat
10 dkg fehér csokoládé
3 lap zselatin

tetejére holland kakaópor

Elkészítés:

  1. A sütőtököt megsütöm, majd amikor kihűlt, a héját eltávolítom.
  2. A kekszet a vajjal az aprítógépben apróra töröm, vizes homok szerű állagot kell, hogy kapjak. Ezt belesimítom egy 23 cm-es tortaforma aljába és berakom a mélyhűtőbe.
  3. A sütőtököt aprítógépben pürésítem.
  4.  Ezután egy keverőtálba öntöm a sütőtök pürét, hozzáadom a mascarponét, a cukrot és a fűszereket, majd alaposan kikeverem.
  5. A zselatint előírás szerint elkészítem, majd a krémhez adom.
  6. A krémet a kekszes alapra öntöm.
  7. Vízgőz fölött megolvasztom a fehér csokit.
  8. Közben a mascarponét kikeverem a cukorral és a vanília kivonattal.
  9. Egy másik edényben habbá verem a tejszínt. Vigyázat, csak a hideg tejszínt lehet felverni.
  10. Amikor már kemény, a mascarponés krémhez keverem.
  11. Elkészítem a zselatint előírás szerint és a krémhez keverem.
  12. Végül állandó kevergetés mellett belecsorgatom az olvadt fehér csokit.
  13. Az így elkészült krémet a sütőtökös krémréteg fölé öntöm és kicsit villával belekeverek, hogy részben, de ne teljesen keveredjen a két réteg.
  14. Hűtőbe teszem dermedni legalább 2 órára, de inkább 1 éjszakára.
  15. Másnap egy villával barázdáltam a tetejét, majd vékonyan megszórtam kakaóporral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése