2015. szeptember 10., csütörtök

Rikottás mandula- és kukoricalisztes torta

Rikottás mandula- és kukoricalisztes torta

 




Hozzávalók:
23 cm-es tortaformához
12 dkg vaj
1/2 bögre méz
3 kezeletlen citrom héja
1/2 teáskanál vanília kivonat
4 tojás szétválasztva
1 bögre mandulaliszt
1 bögre kukoricaliszt
25 dkg rikotta
1 sütőpor
1/2 csomag szeletelt mandula

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 170 fokra.
  2. A tortaforma aljába sütőpapírt teszek.
  3. A vajat a fokozatosan hozzáadott mézzel, a vaníliával és a citrom héjjal jó habosra keverem.
  4. Egyenként hozzáadom a tojás sárgákat.
  5. Hozzáadom a rikottát, azzal is jól átkeverem.
  6. Közben a száraz hozzávalókat összekeverem egy másik tálban.
  7. A száraz hozzávalókat apránként hozzákeverem a masszához.
  8. A tojásfehérjét keményre verem, majd a óvatosan a masszába forgatom.
  9. A masszát a formába öntöm, elsimítom a tetejét, majd megszórom szeletelt mandulával.
  10. Betolom a sütőbe és 40-45 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
  11. A formában hagyom kihűlni, majd utána szeletelem fel.
Nekem így magában kicsit száraz, így mi különböző öntetekkel ettük. Legjobban tojáslikőrrel meglocsolva ízlett, de finom hozzá a vanília sodó, hígabb vanília puding, vízzel hígított és összeforralt baracklekvár vagy  méz is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése