Rikottás mandula- és kukoricalisztes torta
Hozzávalók:
23 cm-es tortaformához
12 dkg vaj
1/2 bögre méz
3 kezeletlen citrom héja
1/2 teáskanál vanília kivonat
4 tojás szétválasztva
1 bögre mandulaliszt
1 bögre kukoricaliszt
25 dkg rikotta
1 sütőpor
1/2 csomag szeletelt mandula
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 170 fokra.
- A tortaforma aljába sütőpapírt teszek.
- A vajat a fokozatosan hozzáadott mézzel, a vaníliával és a citrom héjjal jó habosra keverem.
- Egyenként hozzáadom a tojás sárgákat.
- Hozzáadom a rikottát, azzal is jól átkeverem.
- Közben a száraz hozzávalókat összekeverem egy másik tálban.
- A száraz hozzávalókat apránként hozzákeverem a masszához.
- A tojásfehérjét keményre verem, majd a óvatosan a masszába forgatom.
- A masszát a formába öntöm, elsimítom a tetejét, majd megszórom szeletelt mandulával.
- Betolom a sütőbe és 40-45 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
- A formában hagyom kihűlni, majd utána szeletelem fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése