2015. augusztus 7., péntek

Csirkecomb Genovai pesto-val

Csirkecomb Genovai pesto-val

Hozzávalók:

6 db csirkecomb kettévágva
olívaolaj
só, bors

Genovai pesto hozzávalói:

1 cserép bazsalikom levele (kb. 2 dkg)
1 gerezd fokhagyma
1/2 dl olívaolaj
1 kávéskanál nagyszemű só
1 evőkanál fenyőmag
3 evőkanál reszelt parmezán
1 evőkanál reszel pecorino sajt 

Elkészítés:

  1.  Legfinomabb a pesto, ha mozsárban készül, de turmixban van aprítógépben is el lehet készíteni. Persze végső soron boltban is meg lehet venni.
  2. Tehát a mozsárba teszem a letisztított bazsalikom leveleket, a fokhagymát és a sót, majd alaposan eldolgozom, amennyire lehet, pépesítem.
  3. Ezek után jön hozzá a fenyőmag, azt is pépesítem.
  4. A masszát egy kisebb üvegtálba teszem, hozzáadom az olívaolajat, majd a sajtokat és alaposan eldolgozom. Már a friss illat miatt is megéri magunknak készíteni.
  5. A csirkecombokat sózom, borsozom, de a bőrös részét csak óvatosan, mert a pesto is sós.
  6. A pesto felét a bőrök alá töltöm egy kávéskanál segítségével.
  7. Beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, jénai vagy kerámia tálban. Nem fedem le.
  8. Kb. 1 órát sütöm, akkor még rákenem kívülre a maradék pestot, majd kb. újabb 1/4 óra alatt rápirítom.
  9. Pirított fenyőmagos rizzsel, sok salátával tálalom.
Isteni olasz íz, egyszerű elkészíteni és egy kicsit más, mint a megszokott sült csirke.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése