2015. augusztus 27., csütörtök

Csirke tagine (Djej Besla)



Csirke tagine (Djej Besla)

Hozzávalók:

6-8 db csirkecomb kettévágva
6 gerezd fokhagyma
2 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt feketebors
5 evőkanál olívaolaj
4 db közepes vöröshagyma

1 sóban eltett citrom, ha nincs 1 kezeletlen citrom karikázva
1 bögre olívabogyó

1 jó marék petrezselyem zöldje felvágva
sült krumpli vagy rizs köretnek, valamint saláta

Elkészítés:

  1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
  2. Elkészítem a fűszerpasztát egy nagy jénaiban, amiben sütni fogom a húst. 
  3. Ehhez a fokhagymákat összenyomom fokhagyma nyomóval, hozzáadom a köményt, a pirospaprikát, a kurkumát, a borsot és a sót, valamint az olívaolajat. Jól elkeverem.
  4. Egy kanál segítségével beleforgatom a húsokat, hogy minden darabra egyformán jusson a fűszerből.
  5. A vöröshagymákat mellékarikázom, továbbá elrendezem körülötte a citromot és az olajbogyókat is.
  6. Lefedem és kb. 1-1 1/2 óráig sütöm.
  7. Az utolsó 1/4 órában leveszem a jénai tetejét és megpirítom a húsok tetejét.
  8. Ha elkészült, megszórom petrezselyem zöldjével (ez most épp elmaradt).
  9. Sült krumplival vagy rizzsel és sok salátával tálalom.
Rendkívül íz gazdag, tartalmas étel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése