2014. november 2., vasárnap

Metaxában marinált csirkemell dióval és ementáli sajttal

Metaxában marinált csirkemell dióval és ementáli sajttal

  

 

Hozzávalók:

1 csirkemell filé
1/2 dl Metaxa vagy más brandy

bors
1 bögre darált dió
4 szelet ementáli sajt
olívaolaj

 

Elkészítés:

  1. A csirkemell filét középen elvágom, majd hosszában két-két szeletet vágok belőle.
  2. Egy tálba rakom, sózom, borsozom és rétegenként megöntözöm a Metaxával. Legalább 2-3 órán át marinálom.
  3. Egy jénai tálba kevés olívaolajat locsolok, sorba lerakom a csirkemell szeleteket, elosztom rajta a diót, majd mindegyikre 1-1 szelet ementáli sajtot rakok. Fontos, hogy ementáli legyen az ízharmónia miatt.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe teszem, nagyjából 20 perc alatt készen is van. A legvégén a legmagasabb hőfokon, grill állásban kicsit megpirítom a sajtot.
  5. Almás burgonyapürével tálalom.
A marinálástól nagyon finom, omlós lesz a csirkemell, különleges zamatot kap a Metaxától, amit tovább bolondít a dió és az ementáli sajt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése