Metaxában marinált csirkemell dióval és ementáli sajttal
Hozzávalók:
1 csirkemell filé1/2 dl Metaxa vagy más brandy
só
bors
1 bögre darált dió
4 szelet ementáli sajt
olívaolaj
Elkészítés:
- A csirkemell filét középen elvágom, majd hosszában két-két szeletet vágok belőle.
- Egy tálba rakom, sózom, borsozom és rétegenként megöntözöm a Metaxával. Legalább 2-3 órán át marinálom.
- Egy jénai tálba kevés olívaolajat locsolok, sorba lerakom a csirkemell szeleteket, elosztom rajta a diót, majd mindegyikre 1-1 szelet ementáli sajtot rakok. Fontos, hogy ementáli legyen az ízharmónia miatt.
- 200 fokra előmelegített sütőbe teszem, nagyjából 20 perc alatt készen is van. A legvégén a legmagasabb hőfokon, grill állásban kicsit megpirítom a sajtot.
- Almás burgonyapürével tálalom.
A
marinálástól nagyon finom, omlós lesz a csirkemell, különleges zamatot
kap a Metaxától, amit tovább bolondít a dió és az ementáli sajt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése