Sült csirkemell körtével és kéksajttal
Hozzávalók:
2 csirkemell filé2 Alexander körte
5 dkg kéksajt (Danish Blue)
2 evőkanál almaecet
1 marék metélő petrezselyem
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- A csirkemell filéket megmosom, kettévágom, az apróságokat levágom róla, nagyjából kiegyenlítem a szeleteket. A lekerülő apró húst másra használom.
- Sózom, borsozom, majd egy serpenyőben megpirítom.
- Ezek után egy jénaiba teszem és kb. 15 perc alatt a sütőben átsütöm.
- Eközben 2 szép körtét hosszában felszeletelek, majd az előbbi serpenyőben kis olívaolajon, 2 kanál almaecet hozzáadásával megsütöm, megpirítom.
- A sütőből kiveszem a csirkét, a körtéket köré rendezem, a tetejét bőven megszórom morzsolt kéksajttal és apróra csipkedett metélő petrezselyemmel.
- Rizzsel tálalom.
Finom őszi étel, a kéksajt és a sült körte adja a pikánsságát. Tulajdonképpen nagyon egyszerű elkészíteni és gyorsan meg is van.
kiváló recept, nagyon szép tálalás, köszi Csilla
VálaszTörlés