Színes vitaminsaláta
Hozzávalók:
1 nagy cékla2 közepes sárgarépa
1 fehérrépa
1 nagy jonatán alma
1 nagy narancs héja és leve (kezeletlen)
1 citrom héja és leve (kezeletlen)
2 evőkanál vörösbor ecet
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
- A céklát, a sárgarépákat, a fehérrépát és az almát géppel lereszelem.
- Egy tálba öntöm az egészet, de csak tálaláskor keverem össze, hogy kicsit megmaradjanak a színek.
- Ráreszelem a citrom és narancs héját.
- Rányomom a citrom és narancs levét, egy kanalat jól megforgatok bennük, hogy a húsuk is belekerüljön.
- Ráöntöm a vörösbor ecetet és az olívaolajat is.
- Tálalás előtt sózom, borsozom, majd óvatosan összekeverem.
Nagyon ízletes salátát kapok, ami magában is finom, de bármilyen hús mellé is adható.
Gyönyörű színe van és egy jó kis téli vitaminbomba.
Üde finomság, színfolt az asztalon és még vitaminokban is gazdag :)
VálaszTörlés