2014. november 8., szombat

Édesburgonya leves ázsiai fűszerezéssel


Édesburgonya leves ázsiai fűszerezéssel

 Hozzávalók:

3 nagy édesburgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cm-nyi gyömbér
1/2 teáskanál szárított ázsiai citromfű
1 teáskanál őrölt koriander mag
1 csipet chili
2 db zöldségleves kocka
olívaolaj
2 dl kókusztejszín

1 lime leve
koriander levél v. petrezselyem zöldje

Elkészítés:

  1. Egy fazékba öntök 1-2 evőkanál olívaolajat, felhevítem. Belerakom a szeletekre vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
  2. Az édesburgonyát vékonyan meghámozom, cikkekre vágom és a fazékba rakom.
  3. Hozzáadom a fokhagymát, a reszelt gyömbért, a mozsárban frissen őrölt koriandert, a chilit. A szárított ázsiai citromfűvet teatojásba teszem és úgy teszem a levesbe, hogy a végén könnyen ki tudjam belőle szedni.
  4. Amint puhára főtt, leturmixolom.
  5. Végül hozzáadom a kókusztejszínt és óvatosan összeforralom.
  6. Petrezselyem zöldjével díszítem, mert koriander levélhez nem sűrűn jutok.
Szeretem többféle módon elkészíteni a különféle krémleveseket, ennek a változatnak az ázsiai fűszerek adnak egy kis csavart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése