2014. november 19., szerda

Pikáns sütőtök krémleves

Pikáns sütőtök krémleves

 Hozzávalók:

1 kisebb sütőtök
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 piros kaliforniai paprika
1/2 lime leve
1 kisebb narancs leve
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1/2 teáskanál szárított oregáno
1/2 teáskanál őrölt koriandermag
1 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál cayenne bors
só, bors, leveskocka, olívaolaj

Elkészítés:

  1. A sütőtököt kimagozom, felszeletelem és 180 fokos sütőben megsütöm. Nem szükséges megsütni, de így sokkal finomabb az íze. 
  2.  Egy kis olívaolajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát.
  3. Hozzáadom a kockákra vágott kaliforniai paprikát, ezzel tovább dinsztelem.
  4. Most a zúzott fokhagyma következik. 
  5. Ezek után felöntöm vízzel, hozzáadom a fűszereket és a húsleveskockát.
  6. Amikor már majdnem puha a paprika, hozzáadom a héjából kikapart sütőtököt.
  7. Végül hozzáadom a lime és a narancs frissen facsart levét.
  8. Utána összeturmixolom és tálalom.
  9. Lehet hozzá adni bármilyen feltétet, de mi általában natúr szoktuk enni a krémleveseket.
Elsőre talán furcsa ez a sokféle íz, de nem kell megijedni, finom pikáns ízt kapunk. A keserűt kivéve, az összes alapíz megtalálható benne.
A paprikáktól pedig még a szokásosnál is szebb a színe. 
Nem raktam bele az egész tököt, így néhány szelet desszertnek is maradt. Desszertként magában is finom, de még tovább lehet bolondítani egy kis mézzel és fahéjjal.




 

1 megjegyzés: