Pikáns sütőtök krémleves
Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 piros kaliforniai paprika
1/2 lime leve
1 kisebb narancs leve
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1/2 teáskanál szárított oregáno
1/2 teáskanál őrölt koriandermag
1 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál cayenne bors
só, bors, leveskocka, olívaolaj
Elkészítés:
- A sütőtököt kimagozom, felszeletelem és 180 fokos sütőben megsütöm. Nem szükséges megsütni, de így sokkal finomabb az íze.
- Egy kis olívaolajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát.
- Hozzáadom a kockákra vágott kaliforniai paprikát, ezzel tovább dinsztelem.
- Most a zúzott fokhagyma következik.
- Ezek után felöntöm vízzel, hozzáadom a fűszereket és a húsleveskockát.
- Amikor már majdnem puha a paprika, hozzáadom a héjából kikapart sütőtököt.
- Végül hozzáadom a lime és a narancs frissen facsart levét.
- Utána összeturmixolom és tálalom.
- Lehet hozzá adni bármilyen feltétet, de mi általában natúr szoktuk enni a krémleveseket.
Elsőre talán furcsa ez a sokféle íz, de nem kell megijedni, finom pikáns ízt kapunk. A keserűt kivéve, az összes alapíz megtalálható benne.
A paprikáktól pedig még a szokásosnál is szebb a színe.
Nem raktam bele az egész tököt, így néhány szelet desszertnek is maradt. Desszertként magában is finom, de még tovább lehet bolondítani egy kis mézzel és fahéjjal.
nagyon finom lehet, tuti megkóstolom!
VálaszTörlés