2014. november 20., csütörtök

Sült csirkecomb olívával és füstölt fetával

Sült csirkecomb olívával és füstölt fetával

Hozzávalók:

4 csirkecomb
2 paradicsom
2 csokros hagyma vagy 1 vöröshagyma
fél bögre olívabogyó
só, bors, olívaolaj
füstölt feta sajt

Elkészítés: 

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  2. A húst megmosom, kettévágom, sózom, borsozom, majd egy kerámia tálba rakom, amibe kevés olívaolajat öntök.
  3. Mellédobom a kockára vágott paradicsomot, az olajbogyókat és a szeletelt hagymát.
  4. Kb. fél óráig sütöm, majd alufóliával letakarom egy újabb fél órára. Az utolsó 1/4-1/2 órára már leveszem a fóliát róla, hogy szép piros legyen.
  5. Amikor kiveszem a sütőből, megszórom füstölt fetával.
  6. Rizzsel, burgonyával vagy salátával tálalom.
Előnye, hogy 10 perc alatt előkészítem, aztán csak bedobom a sütőbe és nem igényel sok odafigyelést.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése