2014. november 24., hétfő

Nyúlpaprikás

Nyúlpaprikás

Hozzávalók:

1 egész nyuszi feldarabolva
1-2 evőkanál étolaj vagy zsír
1 vöröshagyma kockára vágva
2 babérlevél
1 csipet őrölt kömény
3 teáskanál őrölt pirospaprika
1 csipet chili vagy más erőspaprika
2 dl tejföl
1 evőkanál keményítő

Elkészítés:

  1. Egy lábasban kevés olajon vagy zsíron megdinsztelem a hagymát.
  2. Hozzáadom az őrölt pirospaprikát, kicsi vizet adok hozzá, majd kicsit forralom.
  3. Hozzáteszem a darabolt nyuszit, mellédobom a további fűszereket ízlés szerint.
  4. Amikor már puha, hozzáadom a keményítővel elkevert tejfölt. A keményítő azért kell, hogy sűrűbb legyen a szaft.
  5. Galuskával és ecetes zöldsalátával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése