Raguleves
Hozzávalók:
1/2 csirkemell kockára vágva2 közepes sárgarépa
1 nagy fehérrépa
1 bögre fagyasztott zsenge zöldborsó
petrezselyem zöldje
só
2 húsleves kocka
a grízgaluskához:
1 tojás
kb. fél bögre gríz
Elkészítés:
- Először a galuskát készítem el, hogy legyen elég ideje megdagadni. Ehhez egy kis tálkába leütök 1 tojást és villával enyhén felverem. Annyi grízt teszek bele, hogy lágy legyen, de ne túl folyós. Majd az egészet félreteszem.
- A csirkemellet megmosom, kockára vágom, majd a fazékba rakom.
- A sárgarépát és a fehérrépát megpucolom, karikára vágom, majd a hús mellé rakom.
- Felöntöm vízzel, beleteszem a húsleveskockákat és a sót. Amint felforrt, a legkisebb fokozatra veszem a tűzhelyet és alacsony hőfokon főzöm.
- Ahogy félig megfőtt, hozzáadom a zöldborsót is.
- Amint megfőtt, beleszaggatom a galuskát nokedliszaggatóval, hogy apró legyen.
- Amint ismét forrni kezd, elzárom a tűzhelyet és lefedem fedővel a levest, hogy még dagadni tudjanak a galuskák.
- Végül petrezselyem zöldjét adok hozzá.
Ez egy klasszikus raguleves, a zöldborsó friss, zsenge tavaszi ízeket ad hozzá, a hústól tartalmas, de végeredményben egy könnyű leves. Nem kell hozzá több fűszer, hogy megmaradjon a zöldségek friss íze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése