2014. november 2., vasárnap

Raguleves

Raguleves

 Hozzávalók:

1/2 csirkemell kockára vágva
2 közepes sárgarépa
1 nagy fehérrépa
1 bögre fagyasztott zsenge zöldborsó
petrezselyem zöldje

2 húsleves kocka
a grízgaluskához:
1 tojás
kb. fél bögre gríz

Elkészítés:

  1. Először a galuskát készítem el, hogy legyen elég ideje megdagadni. Ehhez egy kis tálkába leütök 1 tojást és villával enyhén felverem. Annyi grízt teszek bele, hogy lágy legyen, de ne túl folyós. Majd az egészet félreteszem.
  2. A csirkemellet megmosom, kockára vágom, majd a fazékba rakom.
  3. A sárgarépát és a fehérrépát megpucolom, karikára vágom, majd a hús mellé rakom.
  4. Felöntöm vízzel, beleteszem a húsleveskockákat és a sót. Amint felforrt, a legkisebb fokozatra veszem a tűzhelyet és alacsony hőfokon főzöm.
  5. Ahogy félig megfőtt, hozzáadom a zöldborsót is.
  6. Amint megfőtt, beleszaggatom a galuskát nokedliszaggatóval, hogy apró legyen.
  7. Amint ismét forrni kezd, elzárom a tűzhelyet és lefedem fedővel a levest, hogy még dagadni tudjanak a galuskák.
  8. Végül petrezselyem zöldjét adok hozzá.
Ez egy klasszikus raguleves, a zöldborsó friss, zsenge tavaszi ízeket ad hozzá, a hústól tartalmas, de végeredményben egy könnyű leves. Nem kell hozzá több fűszer, hogy megmaradjon a zöldségek friss íze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése