Vörösboros körtés upside-down torta
Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg kristálycukor v. eritrit
4 tojás
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
10 dkg 70 %-os étcsokoládé
3 dl vörösbor
2-3 db alexander körte
Elkészítés:
- A sütőt bekapcsolom 180 fokra.
- A vörösbort összeforralom 10 dkg cukorral és lehűtöm.
- A körtéket meghámozom, hosszában vékony szeletekre vágom és egy 25 cm-es tortaforma alját kirakom a körteszeletekkel szép sugár alakban.
- A tojásokat habosra verem a maradék 10 dkg cukorral.
- Közben vízgőz felett felolvasztom a vajat és a csokoládét.
- A lisztet, a sütőport és a fahéjat összekeverem egy külön tálban, majd a habosra vert tojásos masszába keverem.
- A kihűlt vörösboros szirupot hozzáadom, azzal is simára keverem.
- Végül óvatosan csurgatva hozzáadom az olvasztott vajas csokoládét.
- Óvatosan a körték tetejére öntöm, vigyázva, hogy ne mozduljanak el a helyükről.
- Kb. fél óráig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm. Ha még ragad, akkor tovább sütöm.
- Kiveszem a sütőből, a formában hagyom még 10-15 percig.
- Utána a tetejére teszek egy tortatálat fejjel lefelé, majd átfordítom az egészet. Így lesz upside-down, vagyis fejjel lefelé sütött torta.
- Végül még meg lehet kenni baracklekvárral, hogy fényesebb legyen.
Az alkohol ízét nem lehet érezni rajta, viszont a bor finom aromái belesülnek a tortába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése