2014. november 12., szerda

Vegyes levélsaláta körtével és roquefort sajttal

Vegyes levélsaláta körtével és roquefort sajttal

Hozzávalók:

1 csomag olasz vegyes levélsaláta ehető virágokkal
2 szál újhagyma
1 kisebb avokádó
1 alexander körte
1 marék dió
5 dkg roquefort vagy más márványsajt

a salátaöntethez:

3 evőkanál vörösborecet
1 teáskanál méz
2 teáskanál dijoni mustár
1/3bögre olívaolaj
1 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítés:

  1. Először összeállítom az öntetet, azaz az öntethez valókat alaposan kikeverem, a fokhagymát szétzúzom, úgy teszem bele.
  2. A salátát megmosom, lecsöpögtetem. 
  3. Az avokádót és a körtét kockákra vágom, az újhagymát pedig karikára.
  4. Az eddigieket kézzel finoman összekeverem.
  5. Hozzáadom a morzsolt roquefort sajtot.
  6. Majd következik az öntet, amivel szintén összekeverem.
  7. Végül elrendezem a tetején a diót és a virágokat.
Tartalmas saláta, önálló ételként is megállja a helyét, de natúr sült húsokhoz is kiváló. A virágok ehetőek, elég semleges az ízük, inkább a szemnek szép látvány.

1 megjegyzés: