Vegyes levélsaláta körtével és roquefort sajttal
Hozzávalók:
1 csomag olasz vegyes levélsaláta ehető virágokkal2 szál újhagyma
1 kisebb avokádó
1 alexander körte
1 marék dió
5 dkg roquefort vagy más márványsajt
a salátaöntethez:
3 evőkanál vörösborecet1 teáskanál méz
2 teáskanál dijoni mustár
1/3bögre olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
- Először összeállítom az öntetet, azaz az öntethez valókat alaposan kikeverem, a fokhagymát szétzúzom, úgy teszem bele.
- A salátát megmosom, lecsöpögtetem.
- Az avokádót és a körtét kockákra vágom, az újhagymát pedig karikára.
- Az eddigieket kézzel finoman összekeverem.
- Hozzáadom a morzsolt roquefort sajtot.
- Majd következik az öntet, amivel szintén összekeverem.
- Végül elrendezem a tetején a diót és a virágokat.
Tartalmas saláta, önálló ételként is megállja a helyét, de natúr sült húsokhoz is kiváló. A virágok ehetőek, elég semleges az ízük, inkább a szemnek szép látvány.
Gyönyörűek a fotók, gratulálok!
VálaszTörlés