Spenótos-diós-gorgonzolás gnocchi
Hozzávalók:
50 dkg gnocchi (most házi)20 dkg fagyasztott spenót
1 szál újhagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
1 marék dió
10 dkg gorgonzola sajt
1 dl főzőtejszín
2 dkg parmezán
3 dkg vaj
bors
só
Elkészítés:
- A spenótot kiveszem a mélyhűtőből, hogy kiengedjen.
- Felteszek egy nagy fazék vizet forrni. Ha forr sót adok hozzá.
- Közben egy serpenyőben a vajon megdinsztelem az újhagymát és a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom.
- Hozzáadom a kiengedett spenótot.
- Pár percig dinsztelem.
- Hozzáadom a villával összetört gorgonzola sajtot és a tejszínt.
- A diót egy zacskóba rakom és kézzel nagyobb darabokra morzsolom a zacskón keresztül.
- Egy másik serpenyőben pár perc alatt ropogósra pirítom.
- A gnocchit forrásban lévő sós vízbe rakom, pár perc alatt megfő, akkor jó, ha feljön a víz tetejére.
- Egy jénaiba szedem ki a tésztát, ráöntöm a spenótos szószt, óvatosan elkeverem.
- A tetejére szórom a diót és egy kevés reszelt parmezánt.
- Sütőbe rakom grill fokozatra és pár perc alatt megpirítom a tetejét.
Laktató, egészséges étel és gyorsan készen van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése