2015. december 10., csütörtök

Maláj csirkecomb (laktóz- és gluténmentes)

Maláj csirkecomb (laktóz- és gluténmentes)


Hozzávalók:

6 egész csirkecomb kettévágva
3 kisebb shallot hagyma (vagy 1 nagyobb vöröshagyma)
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál édesnemes pirospaprika
1 csipet chili
1 csipet cayennei bors
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál szárított gyömbérpor
1 fahéjrúd
2 csillagánizs
2 teáskanál ázsiai citromfű
1 teáskanál erőlevespor (Rapunzell tartósítószer mentes)
1 dl kókusztejszín
1 lime (opcionális)
1 evőkanál halszósz (opcionális) 
1-2 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyem zöldje (opcionális)
étolaj

Elkészítés:

  1. A csikecombokat megmosom, letörlöm, besózom.
  2. Egy nagyobb lábasban kisebb részletekben bőrével lefelé megpirítom, majd kiszedem egy tányérra.
  3. A lábasba dobom az apróra vágott shallot hagymát és fokhagymát, dinsztelem.
  4. Hozzáadom a fűszereket. A citromfüvet teatojásba teszem, hogy könnyebb legyen a végén eltávolítani. 
  5. Kevés vizet adok hozzá, a fűszeres egyveleget kicsit összefőzöm, kb. 3-4 perc.
  6. Utána visszarakom a csirkecombokat, majd lefedem és puhára párolom.
  7. A végén a kókusztejszínnel beforralom.
  8. További pikantériát ad neki egy kis halszósz és lime leve, de nyugodtan el is hagyható.
  9. Végül meg lehet szórni apróra vágott petrezselyem zöldjével, az mindennek ad egy friss ízt, de én ezt most elhagytam.
Párolt rizzsel tálalom. Finom, ázsiai ízvilágú étel, ízvilága közel áll az európai ízléshez, mégis más, mint a megszokott, bátran ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése