2015. december 18., péntek

Csokoládés-körtés torta (glutén- és laktózmentes)

Csokoládés-körtés torta (glutén- és laktózmentes)


Hozzávalók:

3 tojás
10 dkg cukor
1 csipet vanília
1 csipet só
5 dkg mandulaliszt
5 dkg rizsliszt
5 dkg tápióka keményítő
3 dkg kukorica keményítő
1 csomag sütőpor (gluténmentes)
10 dkg kókuszzsír
10 dkg 70 %-os étcsoki
3 vilmoskörte 

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  2. A normál méretű (23 cm átmérőjű) tortaforma aljába sütőpapírt teszek.
  3. A kókuszzsírt és a csokoládét vízgőz felett felolvasztom.
  4. A körtéket meghámozom, nem túl vékony szeletekre vágok 2 körtét. A maradék 1 körtét és a leeső darabokat pedig apróra kockázom.
  5. A száraz hozzávalókat összekeverem egy tálban.
  6. Az egyik tojás fehérjét külön kemény habbá verem.
  7. A maradék tojásokat a cukorral habosra keverem.
  8. Hozzáadom a száraz hozzávalókat és alaposan kikeverem.
  9. Majd belecsorgatom az olvasztott csokis egyveleget állandó kevergetés mellett.
  10. Ezek után a körtekockákat keverem hozzá.
  11. Végül a tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatom, hogy levegősebb legyen.
  12. A masszát a tortaformába öntöm, elsimítom.
  13. A tetejét ízlés szerint kirakom a körte szeletekkel.
  14. Betolom a sütőbe 25-30 percre. 
  15. Hagyom a formában kihűlni, majd tortatálra teszem.
A körtétől szaftos, nem száraz.
 


1 megjegyzés:

  1. Fantastic cake ! Love the combination of chocolate and pears!

    VálaszTörlés