2015. november 30., hétfő

Kókuszos csokitorta (glutén- és laktózmentes)

Kókuszos csokitorta (glutén- és laktózmentes)

 Hozzávalók:

a tésztához:

6 tojás
1/2 bögre kókuszolaj
1/3 bögre kókuszliszt
1/3 bögre kakaópor
10 dkg 70 %-os étcsokoládé
1/2 bögre cukor
1 csipet vanília
1 csipet só
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 csipet cayenne-i bors
 a tetejére:
10 dkg 70 %-os étcsokoládé
1 dl kókusztejszín
1 evőkanál étolaj
1 bögre kókuszchips

Elkészítés:

  1.  A sütőt bekapcsolom 180 fokra.
  2. A tojásokat szétválasztom. 
  3. A csokoládét és a kókuszzsírt vízgőz fölött egy tálkában megolvasztom. (A víz ne forrjon, mert megég a csoki)
  4. A tojássárgákat a cukorral, vaníliával, csipet sóval felverem.
  5. Egy tálkában összekeverem a száraz hozzávalókat: kókuszliszt, kakaópor, szódabikarbóna, fahéj, cayenne-i bors (nem kell félni, nem lesz erős)
  6. Ha már szépen kifehéredett a sárgája, apránként hozzákeverem a száraz hozzávalókat.
  7. Végül óvatosan fellazítom az egészet a keményre vert tojásfehérjével.
  8. Normál, 23 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm.
  9.  A formát betolom az előmelegített sütőbe és kb. 30 percig sütöm. Ne süljön túl, mert akkor száraz lesz.
  10.  A formában hagyom kihűlni.
  11. A kókusztejszínt felmelegítem, majd az apróra tördelt csokira öntöm. Hagyom állni kb. 5 percig, majd homogénné keverem. Adok hozzá 1 evőkanál napraforgó olajat, attól fényesebb lesz.
  12. A masszát a torta tetejére öntöm, elsimítom.
  13. Végül megszórom kókuszchip-szel, ennek hiányában kókuszreszelékkel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése