2015. április 2., csütörtök

Gyömbéres szójás pácolt csirkemell

Gyömbéres szójás pácolt csirkemell


Hozzávalók:

1 csirkemell filé
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
kb. 3 cm gyömbér reszelve
1/2 citrom leve
1 kávéskanál bors

1/2 csomag Igló mirelit wok zöldség
1 evőkanál szezámmag
1 marék petrezselyem zöldje

Elkészítés:

  1. A csirkemellet megmosom, kockákra vágom.
  2. Egy kisebb jénaiba öntöm a szójaszószt, az olívaolajat, a fél citrom levét, a reszelt gyömbért, a mézet, a zúzott fokhagymát és a borsot, majd alaposan összekeverem.
  3. Ebbe a pácba rakom a csirkemell kockákat legalább fél órára, de még jobb előtte nap.
  4. A sütéshez egy wokba vagy serpenyőbe kevés olívaolajat öntök és miután felforrósodott, a pácból beleszedem a húst, majd megsózom, de csak mérsékelten, mert a szójaszósz sós.
  5. Nagyjából 10 perc alatt átsül. Ekkor hozzáadom a mirelit wok zöldséget, ennek is adok 5-10 perc sülést, hogy még ropogós maradjon.
  6. Végül megszórom szezámmaggal és petrezselyem zöldjével.
  7. Rizzsel és salátával tálalom. 
Könnyű, keleties ízvilágú étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése