2015. április 19., vasárnap

Toszkán csokitorta

Toszkán csokitorta

 Hozzávalók:

20 dkg vaj
20 dkg 70 %-os étcsokoládé
10 dkg liszt
30 dkg cukor
6 tojás

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  2. Egy 23 cm-es tortaforma alját kibélelem sütőpapírral.
  3. Vízgőz felett összeolvasztom a vajat a csokoládéval. A víz ne forrjon alatta és az edény ne érjen a vízhez, mert akkor megéghet a csoki
  4. Közben egy tálban habosra keverem a tojásokat a cukorral.
  5. Ha már fehéredésig kevertem, lassanként hozzáadagolom a lisztet is.
  6. Végül lassan hozzákeverem a vajas csokoládét is.
  7. Kb. 35 percig sütöm, így belül krémes marad, kívül pedig ropogós.
Ha csak 30 percig sütöm, akkor folyós marad a belseje, ha pedig 40 percig, akkor szilárd lesz a tésztája. Minden esetben finom, de ennek a tortának a lényege, hogy krémes vagy folyós legyen a belseje.
Egyszerű elkészíteni, gyorsan készen van és nagyon finom. Egyik kedvencünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése