2014. október 19., vasárnap

Natur csirkemell spenótos tejszínes tésztával

Natur csirkemell spenótos tejszínes tésztával


Hozzávalók: 

25 dkg száraztészta
50 dkg bébispenót
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem zöldje
pár levél bazsalikom
3 dkg vaj
kevés olívaolaj
2 dl tejszín

bors
1 csirkemell filé
reszelt parmenzán (opcionális)

Elkészítés:

  1. A tésztát bő sós vízben kifőzöm.
  2. Közben a csirkemellet megmosom, szeletekre vágom, sózom, borsozom.
  3. A bébispenótot megmosom, majd leforrázom.
  4. Egy nagyobb serpenyőbe olívaolajat és vajat teszek, hozzáadom a zúzott fokhagymát, kicsit átpirítom. 
  5. Ezek után kerülnek bele a zöld fűszernövények, valamint a só és a bors.
  6. Majd leszűröm a spenótot és hozzáadom.
  7.  Beleöntöm a tejszínt, amivel éppen csak összeforralom.
  8. Közben kifő a tészta, leszűröm és ráöntöm a spenótos szószt.
  9. A befűszerezett csirkemell szeleteket kevés olajon néhány perc alatt átsütöm és már tálalhatok is.
  10. Végül meghintem reszelt parmezánnal, de anélkül is finom.
Nagyon gyorsan elkészülő, egészséges és finom étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése