Almás-csokoládés torta
Hozzávalók:
15 dkg vaj10 dkg étcsokoládé
3 tojás
1 bögre cukor vagy eritrit
2 nagy alma
2 evőkanál kakaópor
1 1/2 bögre liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
3 evőkanál darált dió
1 teáskanál sütőpor
porcukor a tetejére
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- Egy 28 cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt teszek.
- Az almákat meghámozom, apróra reszelem.
- A vajat és a csokoládét gőzfürdőben felolvasztom.
- A cukrokat a három tojással felverem.
- Hozzákeverem a reszelt almát.
- Ezek után a vajas-csokoládés keveréket állandó kevergetés mellett lassan belecsorgatom.
- A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverem egy külön tálban, majd apránként hozzákeverem a tésztához.
- Végül a darált diót is hozzákeverem.
- Beleöntöm a tortaformába.
- Nagyjából 30-35 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy ne ragadjon.
- Formán keresztül meghintem porcukorral.
- Megvárom, amíg kihűl, utána szeletelem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése