2014. október 13., hétfő

Garnéla spagettival és koktél paradicsommal

Garnéla spagettival és koktél paradicsommal

Hozzávalók:

egy főre:
4 db garnélarák
4 db koktél paradicsom
spagetti
2 gerezd fokhagyma

bors
chili
olívaolaj
fél dl fehérbor
petrezselyem zöldje vagy bazsalikom

Elkészítés:

  1. Forrásban lévő sós vízben felteszem a spagettit főzni.
  2. Amíg fő, előkészítem a hozzávalókat. A garnélarákot megmosom, megtisztítom, kibelezem. Lehet készíteni fagyasztottból is, az már konyhakész, csak hagyni kell kiolvadni, azon már csak a farka van rajta. Ez most fagyasztottból készült nálam is.
  3. Amint kész a tészta, leszűröm, sózom, borsozom, apróra vágott petrezselyem zöldjével, vagy bazsalikommal elkeverem.
  4. Egy serpenyőbe olívaolajat öntök, felhevítem, beleteszem a szeletekre vágott fokhagymát, azt jól átsütöm.
  5. Ezután beledobom a garnélákat, sózom, borsozom, a chilit is hozzáadom. Egyik-egyik oldalát maximum 2-3 percig sütöm. 
  6. Hozzáadom a koktél paradicsomot, azt is 1-2 percig sütöm.
  7. Hozzáadom a fehérbort, összeforralom, szépen be fog sűrűsödni és már kész is.
  8. Egy tányéron elrendezem a spagettit, szépen elrendezem rajta a garnélákat és a paradicsomokat, meglocsolom a levével, a fokhagyma szeleteket sem hagyom ki, végül tűzök a közepébe egy petrezselyem zöldet vagy bazsalikom közepet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése