Lazacpisztráng zöldfűszerekkel
Hozzávalók:
1 lazacpisztráng (kb. 1,3 kg)1 citrom
olivaolaj
1/2 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál őrölt édesnemes pirospaprika
1/2 teáskanál őrölt koriander mag
1/4 teáskanál őrölt cayenne bors
1/4 teáskanál örölt fekete bors
só
1 csokor petrezselyem zöldje
1 csokor rozmaring
1 csokor kakukkfű
1 csokor bazsalikom
2-3 babérlevél
1 csipet zsálya
1 teáskanál ázsiai citromfű
1 gerezd fokhagyma
1-2 csillagánizs
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 200 fokra.
- Egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírra. Így nem fog leragadni a hal bőre sem és könnyű lesz kimosni a tepsit.
- A lazacpisztrángot megmosom, recés késsel lepikkelyezem, majd kívül-belül szárazra törlöm.
- A sütőpapírra locsolok egy kis olivaolajat, a halat arra fektetem, majd egy éles késsel kb. 1 cm mélyen beírdalom.
- Az őrölt fűszereket egy tálkában összekeverem, ezzel a fűszerkeverékkel a halamat kívül-belül jól befűszerezem.
- A zöldfűszereket, a babérlevelet, a zsályát, a zúzott foghagyma gerezdet, a csillagánizst és 2-3 szelet citromot a hal belsejébe pakolom.
- Végül a hal tetejére is locsolok egy kevés olivaolajat.
- A zöldfűszerek egy részét a hal köré rendezem.
- Kb. 10 percig 200 fokon, majd utána még kb. 30 percig 180 fokon sütöm.
- Salátaágyon tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése