2014. október 16., csütörtök

Csirkés-zöldséges penne keleti ízesítéssel

Csirkés-zöldséges penne keleti ízesítéssel


Hozzávalók:

1 csirkemell filé
1 fél brokkoli
2 közepes sárgarépa
3 szál újhagyma
1 marék brokkoli csíra
1 evőkanál paradicsompüré
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
1 cm-nyi gyömbér
olívaolaj
chili

1-2 evőkanál osztriga szósz
25 dkg penne

Elkészítés:

  1. Egy üvegtálba lereszelem a gyömbért és a fokhagymákat, hozzáadom a paradicsompürét és a szójaszószt, majd összekeverem.
  2. A csirkemellet megmosom és falatnyi csíkokra vágom, majd a fenti keverékkel összekeverem, majd addig marinálom, amíg a többi hozzávalót előkészítem.
  3. A brokkolit rózsáira szedem, a sárgarépákat és a zöldhagymákat csíkokra vágom.
  4. Közben felteszek egy nagy fazék vizet forralni, ha felforrt, kifőzöm benne a tésztát.
  5. A brokkolit és a sárgarépát lyukacsos párolóedénybe rakom, majd a tészta fölé helyezve párolom 2-3 percig, ezután kiveszem.
  6. Ezután egy nagy serpenyőbe egy kis olívaolajat öntök, felforrósítom, majd beleteszem a csirkét, addig pirítom, míg fehér lesz a húsa.
  7. Ezután hozzáadom a brokkolit és a répát, jól átforgatom.
  8. Ezek után következik az újhagyma, azzal is egyszer átforgatom.
  9. Végül még osztriga szósszal és sóval ízesítem, majd leveszem a tűzhelyről.
  10. Legvégül megszórom brokkoli csírával.
Könnyű és egészséges étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése