Csirkés-zöldséges penne keleti ízesítéssel
Hozzávalók:
1 csirkemell filé1 fél brokkoli
2 közepes sárgarépa
3 szál újhagyma
1 marék brokkoli csíra
1 evőkanál paradicsompüré
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
1 cm-nyi gyömbér
olívaolaj
chili
só
1-2 evőkanál osztriga szósz
25 dkg penne
Elkészítés:
- Egy üvegtálba lereszelem a gyömbért és a fokhagymákat, hozzáadom a paradicsompürét és a szójaszószt, majd összekeverem.
- A csirkemellet megmosom és falatnyi csíkokra vágom, majd a fenti keverékkel összekeverem, majd addig marinálom, amíg a többi hozzávalót előkészítem.
- A brokkolit rózsáira szedem, a sárgarépákat és a zöldhagymákat csíkokra vágom.
- Közben felteszek egy nagy fazék vizet forralni, ha felforrt, kifőzöm benne a tésztát.
- A brokkolit és a sárgarépát lyukacsos párolóedénybe rakom, majd a tészta fölé helyezve párolom 2-3 percig, ezután kiveszem.
- Ezután egy nagy serpenyőbe egy kis olívaolajat öntök, felforrósítom, majd beleteszem a csirkét, addig pirítom, míg fehér lesz a húsa.
- Ezután hozzáadom a brokkolit és a répát, jól átforgatom.
- Ezek után következik az újhagyma, azzal is egyszer átforgatom.
- Végül még osztriga szósszal és sóval ízesítem, majd leveszem a tűzhelyről.
- Legvégül megszórom brokkoli csírával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése