2014. október 17., péntek

Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves

Végre kapható megfelelő állagú brokkoli (akkor jó, ha haragos zöld és kemény), nálunk kedvenc és nagyon egészséges is, ráadásul a többi káposztafélénél sokkal könnyebben emészthető, valamint alacsony a kalóriatartalma is.
A brokkoli nemcsak finom, de vitaminokban is gazdag. Sok benne a C- és a K-vitamin, a magnézium, kalcium, cink és vas. Emellett kutatások kimutatták, hogy jótékony hatású többféle rákbetegség és az áttétképződés megelőzésében. 

Hozzávalók

1 közepes fej brokkoli
1 közepes méretű krumpli
2 gerezd fokhagyma
2 db húsleves kocka

bors
2 dl tejszín (lehet kókusztejszínnel is készíteni)

Elkészítés:

  1. A brokkolit rózsáira szedem, megmosom, majd a fazékba teszem
  2. A krumplit meghámozom, négy darabra vágva szintén a fazékba kerül. A szerepe a sűrítés, lisztet mindig elkerülöm, ha lehet.
  3. Hozzáteszem a húsleves kockákat, a fokhagyma gerezdeket, sózom, borsozom és fedő alatt puhára főzöm.
  4. Ekkor beleöntöm a tejszínt, megvárom, míg egyet buborékozik és leveszem a tűzhelyről.
  5. Turmixgépben simára mixelem.
  6. Brokkoli csírával tálalom, de lehet hozzá adni pirított kenyér kockákat vagy sült bacont is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése