Brokkoli krémleves
Végre kapható megfelelő állagú brokkoli (akkor jó, ha haragos zöld és kemény), nálunk kedvenc és nagyon egészséges is, ráadásul a többi káposztafélénél sokkal könnyebben emészthető, valamint alacsony a kalóriatartalma is.
A brokkoli nemcsak finom, de vitaminokban is gazdag. Sok benne a C- és a
K-vitamin, a magnézium, kalcium, cink és vas. Emellett kutatások
kimutatták, hogy jótékony hatású többféle rákbetegség és az
áttétképződés megelőzésében.
Hozzávalók
1 közepes fej brokkoli1 közepes méretű krumpli
2 gerezd fokhagyma
2 db húsleves kocka
só
bors
2 dl tejszín (lehet kókusztejszínnel is készíteni)
Elkészítés:
- A brokkolit rózsáira szedem, megmosom, majd a fazékba teszem
- A krumplit meghámozom, négy darabra vágva szintén a fazékba kerül. A szerepe a sűrítés, lisztet mindig elkerülöm, ha lehet.
- Hozzáteszem a húsleves kockákat, a fokhagyma gerezdeket, sózom, borsozom és fedő alatt puhára főzöm.
- Ekkor beleöntöm a tejszínt, megvárom, míg egyet buborékozik és leveszem a tűzhelyről.
- Turmixgépben simára mixelem.
- Brokkoli csírával tálalom, de lehet hozzá adni pirított kenyér kockákat vagy sült bacont is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése