Sertéskaraj alma chutney-val
Hozzávalók:
8-10 szelet kb. 1 cm vastag kicsontozott karajsó
bors
olívaolaj
1 nagyobb vöröshagyma
4 db alma (én goldent használtam)
1/2 börgre almaecet
1/2 bögre mazsola
1 teáskanál gyömbérpor
1/2 teáskanál mustár
1 csipet cayenne bors
friss kakukkfű ágacska
Elkészítés:
- A karajt megmosom, szárazra törlöm és kb. 1 cm vastag szeletekre vágom, majd sózom, borsozom.
- Egy nagy serpenyőbe kevés olajat teszek, amint az olaj áthevül, beleteszem a karaj szeleteket. Oldalanként 6-7 percig sütöm. Lefedni nem szabad. Akkor se jó ha túlsül, de nyers se maradjon. Húshőmérővel lehet ellenőrizni, 68 fokon már jó.
- Eközben előkészítem a chutney hozzávalóit. Az almákat meghámozom és nagyobb kockákra vágom, a hagymát ugyancsak meghámozom és nagy kockákra vágom.
- Egy másik serpenyőbe kevés olíva olajat öntök, felmelegítem, beleteszem a kockára vágott hagymát és 6 percig sütöm. Lefedni nem kell.
- Ezek után hozzáadom a kockára vágott almákat és újabb 4 percig párolom.
- Ezek után beleöntöm az almaecetet, hozzáadom a mazsolát, a gyömbért, a mustárt és a cayenne borsot is. Ezekkel újabb 3 percig párolom, magas hőmérsékleten.
- Ha kell még sózom, borsozom és ezzel készen is van.
- A chutney-t a hússzeletekre és mellé tálalom, friss kakukkfű ágacskával díszítem.
- Lehet hozzá még bármilyen semleges ízű köretet adni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése