Csirkemájjal és aszalt szilvával töltött csirkemell
Hozzávalók:
2 csirkemell filé20 dkg csirkemáj
1 csomag aszalt szilva
1 csomag szeletelt bacon
só, bors
majoránna
étolaj
Elkészítés:
- A csirkemell filéket megmosom, szárazra törlöm, majd kettévágom, így 4 db húst kapok.
- A bal tenyeremmel lefedem a melldarabot, majd egy éles késsel kettészelem, de úgy, hogy egyben maradjon.
- Az így kapott húst kettéhajtom, majd kiklopfolom. Így szép nagy hússzeletem lesz.
- A műveletet megismétlem a másik 3 darab mellel is.
- A hússzeleteket kiterítem, sózom, borsozom mindkét oldalukat.
- Amit belső oldalnak szánok, arra majoránnát is szórok.
- A csirkemájat megmosom, csíkokra vágom, majd a kiterített mell hosszú végét kirakom a májdarabokkal.
- Ezek után még aszalt szilvákat is sorozok rá.
- Minél szorosabban feltekerem a húst, szép kövér roládot kapok. A végeit megtűzöm fogpiszkálóval.
- Végül a roládokat körbetekerem szeletelt bacon-nal.
- Egy nagy serpenyőbe kevés olajat öntök, felforrósítom, majd beleteszem a roládokat.
- Átpirítom minden oldalukat, majd lefedem a serpenyőt és kb. 20 perc alatt készre sütöm. Nem szabad túlsütni, mert akkor a máj megkeményedik.
- Szeletelve tálalom, most gránátalma maggal megszórt balzsamecetes madársalátával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése