2015. március 15., vasárnap

Csoki mousse krém gránátalma maggal

Csoki mousse krém gránátalma maggal

Hozzávalók:

20 dkg 70 %-os étcsokoládé
10 dkg vaj
3 tojás
3 dkg porcukor
1 gránátalma magja

Elkészítés:

  1. Gőz fölött felolvasztom a csokoládét és a vajat. Ügyelni kell rá, hogy 45 foknál ne legyen melegebb. Soha ne forrjon alatta a víz, csak gőzölögjön. A tálka, amiben olvasztunk, ne érjen a vízbe, mert akkor is túlmelegszik és elrontja az állagát, illetve meg is éghet a csoki.
  2. A tojásfehérjét elválasztom a sárgájától.
  3. A fehérjét felverem, de nem kell most túl keménynek lennie.
  4. A sárgáját a porcukorral habosra keverem.
  5. A felolvadt csokis vajat belecsorgatom a tojássárgájás egyvelegbe és alaposan eldolgozom.
  6. Végül a fehérjét óvatosan, de alaposan belekeverem.
  7. Poharakba kanalazom, de lehet galuskákat is szaggatni belőle és hűtőbe teszem.
  8. Tálalás előtt megszórom bőven gránátalma maggal.
Ahány ház, annyi mousse krém, ez a változat elég tartalmas, ami alkalmas sütemények megtöltéséhez is, mivel elég stabil az állaga. 
Négy nagy pohárral lett belőle, de kevesebb is elég egy adagba, úgyhogy akár 6-8 adagnak is számítható.
A gránátalma előnyeiről itt olvashattok. Fontos szerepe van a súlykontrollban, jó hatással van a szív- és érrendszerre, C és K vitamin forrás, fontos szerepe van a rákmegelőzésben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése