Fekete-fehér csokis mascarponés torta
Hozzávalók:
alaphoz:
3 tojás1/2 bögre cukor vagy eritrit
1/2 bögre liszt
1 evőkanál holland kakaópor
1/4 teáskanál sütőpor
1 csipet só
5 dkg puha vaj
krémhez:
10 dkg fehér csoki10 dkg 70 %-os étcsoki
2/3 bögre cukor vagy eritrit
3 tojássárgája
50 dkg mascarpone
oldalára:
1/2 bögre szeletelt pirított mandulaElkészítés:
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- A vajat habosra keverem a cukorral vagy eritrittel.
- A tojás fehérjét kemény habbá verem.
- A sárgáját belekeverem a vajas cukorba és szinte fehéredésig keverem.
- A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverem egy tálban, majd apránként a fenti masszához keverem.
- Végül a felvert tojásfehérjét óvatosan aláforgatom.
- Sütőpapírral kibélelem egy 23 cm-es tortaforma alját, a masszát beleöntöm és 15-20 perc alatt készre sütöm.
- Ha megsült, megvárom, míg teljesen kihűl.
- Közben megpirítom a mandulát.
- A krémhez a tojássárgákat a cukorral vízgőz felett kézi habverővel felverem, amíg szalagosan folyós lesz,
- A csokoládékat külön-külön tálkában vízgőz felett felolvasztom.
- A mascarpone feléhez keverem a fehér csokoládét és a tojásos massza felét.
- A mascarpone másik feléhez keverem az étcsokoládét és a tojásos massza másik felét.
- A krémeket hagyom kihűlni, a hűtőbe teszem dermedni.
- Nagyjából 1 óra elteltével a tortatészta tetejére öntöm a fehér csokis krémet.
- Ezek után óvatosan ráöntöm a fekete csokis krémet.
- Majd egy hurkapálcika vagy villa segítségével körkörös mozdulatokat végzek, ezáltal összekeveredik a fehér és a fekete csoki és márványos mintázatot ad.
- Néhány órára hűtőbe teszem, majd leveszem róla a tortaforma oldalát.
- Ezek után a torta oldalára nyomkodom a pirított mandulát.
Nagyon ízletes és mutatós torta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése