2015. március 12., csütörtök

Penne tejszínes pulykacombbal

Penne tejszínes pulykacombbal

Hozzávalók:

1 nagy pulykacomb felső kicsontozva
50 dkg penne
2-3 paradicsom
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín vagy növényi tejszín
só, bors
olívaolaj
5 dkg sárga cheddar sajt

Elkészítés:

  1. Egy kis olajon felteszem dinsztelni az apró kockára vágott vöröshagymát.
  2. A pulykát apró kockára vágom és a dinsztelt hagymához adom, sózom, borsozom, rányomom a fokhagymát.
  3. Átpirítom, majd kb. 1/2 dl vizet adok hozzá és lefedve megpárolom. Nagyjából 3/4 óra kell neki.
  4. Közben kifőzöm a pennét bő vízben, majd egy jénaiba szedem ki, sózom, borsozom, olívaolajjal meglocsolom.
  5. A már puha pulykacombhoz adom a kockára vágott paradicsomot és kb. 10 percig főzöm vele.
  6. Ezek után hozzáöntöm a tejszínt, hagyom átmelegedni, majd az egészet a pennére öntöm.
  7. Alaposan elkeverem a húsos ragut a pennével, hogy mindenhova jusson a húsból is.
  8. A tetejét alaposan megszórom reszelt cheddar sajttal.
  9. A 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm.
Sokkal ízletesebb, mint csirkével, igaz, kicsit időigényesebb is. Más zöldségfélét is lehet hozzá adni, borsóval vagy brokkolival is finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése