Penne tejszínes pulykacombbal
Hozzávalók:
1 nagy pulykacomb felső kicsontozva50 dkg penne
2-3 paradicsom
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín vagy növényi tejszín
só, bors
olívaolaj
5 dkg sárga cheddar sajt
Elkészítés:
- Egy kis olajon felteszem dinsztelni az apró kockára vágott vöröshagymát.
- A pulykát apró kockára vágom és a dinsztelt hagymához adom, sózom, borsozom, rányomom a fokhagymát.
- Átpirítom, majd kb. 1/2 dl vizet adok hozzá és lefedve megpárolom. Nagyjából 3/4 óra kell neki.
- Közben kifőzöm a pennét bő vízben, majd egy jénaiba szedem ki, sózom, borsozom, olívaolajjal meglocsolom.
- A már puha pulykacombhoz adom a kockára vágott paradicsomot és kb. 10 percig főzöm vele.
- Ezek után hozzáöntöm a tejszínt, hagyom átmelegedni, majd az egészet a pennére öntöm.
- Alaposan elkeverem a húsos ragut a pennével, hogy mindenhova jusson a húsból is.
- A tetejét alaposan megszórom reszelt cheddar sajttal.
- A 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm.
Sokkal ízletesebb, mint csirkével, igaz, kicsit időigényesebb is. Más zöldségfélét is lehet hozzá adni, borsóval vagy brokkolival is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése