Édesburgonya fehérrépa latkesz (tócsni)
Hozzávalók:
1 nagy édesburgonya1 nagy fehérrépa
2 shallot hagyma vagy 1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió
10 dkg feta sajt
2 tojás
2 evőkanál gluténmentes morzsa
étolaj
Elkészítés:
- Az édesburgonyát és a fehérrépát lereszelem apró lyukú reszelőn (elektromos darálóval egyszerűbb)
- A hagymákat és a fokhagymát megpucolom, apróra vágom.
- A hagymákat egy kis olajon megdinsztelem.
- A reszelt masszához öntöm a dinsztelt hagymás egyveleget, ízlés szerint sózom, borsozom, szerecsendiót reszelek rá.
- A fetát villával összetöröm, a masszához keverem.
- Hozzáadom a zsemlemorzsát is, azzal is jól átkeverem.
- Végül beleütöm a két tojást és egyneművé keverem.
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- Egy nagy lapos tepsit kibélelek sütőpapírral és vékonyan megkenem olajjal.
- Két evőkanál segítségével gombócnyi halmokat rakok a sütőpapírra.
- A halmok tetejét vékonyan meglocsolom olajjal, hogy ne száradjon ki.
- Betolom a sütőbe és kb. 20 perc alatt készre sütöm. Az utolsó 5 percben feltekerem a hőmérsékletet 220 fokra, hogy jól megpiruljon.
- Serpenyőben olajban is ki lehet sütni, de ha sütőben sütjük, nem szívja meg magát olajjal, ezért egészségesebb.
- Vegáknak főétel, húsevőknek natúr csirkemellhez ajánlom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése