Csokoládés céklás torta
Hozzávalók:
20 dkg cékla10 dkg mandulaliszt
10 dkg liszt
9 dkg 70 %-os étcsoki
9 dkg vaj
9 dkg cukor vagy eritrit
4 tojás
1 csipet vanília kivonat
1 teáskanál sütőpor
porcukor a tetejére
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- Egy 23 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágok.
- A céklát meghámozom (gumikesztyűben, mert nagyon összefogná különben a kezemet), majd nyersen apróra reszelem elektromos darálóval.
- Vízgőz felett felolvasztom a csokit és a vajat.
- A tojásokat szétválasztom.
- A fehérjét kemény habbá verem.
- A sárgáját a cukorral és a vaníliával habosra verem.
- Beleteszem a céklát, azzal is átkeverem.
- A lisztet, a mandulalisztet és a sütőport összekeverem, majd így adom a céklás masszához.
- Ezek után lassan csorgatva a csokis vajat is a masszához keverem.
- A kemény habbá vert fehérjéből először 1 kanállal a masszához keverek, hogy lazítsam.
- Ezek után hozzáadom a maradék fehérjét és óvatosan aláforgatom, hogy ne törjön össze.
- 20-25 perc alatt készre sütöm.
- A tetejét megszórom porcukorral vagy őrölt erítrittel. Lehet csokimázat is tenni rá.
Gyorsan kész van, nagyon finom és ha valaki nem szeretné a céklát, ebben a formában biztosan megszereti, így hozzájut ehhez a hasznos zöldséghez süti formájában.
Brownie formájában is elkészíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése