2015. március 10., kedd

Csokoládés céklás torta

Csokoládés céklás torta

Hozzávalók:

20 dkg cékla
10 dkg mandulaliszt
10 dkg liszt
9 dkg 70 %-os étcsoki
9 dkg vaj
9 dkg cukor vagy eritrit
4 tojás
1 csipet vanília kivonat
1 teáskanál sütőpor
porcukor a tetejére

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  2. Egy 23 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágok. 
  3. A céklát meghámozom (gumikesztyűben, mert nagyon összefogná különben a kezemet), majd nyersen apróra reszelem elektromos darálóval.
  4. Vízgőz felett felolvasztom a csokit és a vajat.
  5. A tojásokat szétválasztom.
  6. A fehérjét kemény habbá verem.
  7. A sárgáját a cukorral és a vaníliával habosra verem.
  8. Beleteszem a céklát, azzal is átkeverem.
  9. A lisztet, a mandulalisztet és a sütőport összekeverem, majd így adom a céklás masszához.
  10. Ezek után lassan csorgatva a csokis vajat is a masszához keverem.
  11. A kemény habbá vert fehérjéből először 1 kanállal a masszához keverek, hogy lazítsam.
  12. Ezek után hozzáadom a maradék fehérjét és óvatosan aláforgatom, hogy ne törjön össze.
  13. 20-25 perc alatt készre sütöm.
  14. A tetejét megszórom porcukorral vagy őrölt erítrittel. Lehet csokimázat is tenni rá.
Gyorsan kész van, nagyon finom és ha valaki nem szeretné a céklát, ebben a formában biztosan megszereti, így hozzájut ehhez a hasznos zöldséghez süti formájában.
Brownie formájában is elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése