Lazac salátaágyon
Hozzávalók:
fejenként 15-20 dkg lazacolívaolaj
Kotányi Halak fűszerkeverék
só
vegyes levélsaláta
balzsamecet
citrom
Elkészítés:
- A lazacot lepikkelyezem, alaposan megmosom, majd szárazra törlöm.
- Beszórom Kotányi Halak fűszerkeverékkel és még egy kis sóval. Nekem nagyon bejött ennek a fűszerkeveréknek az ízvilága, így sokszor használom és ajánlom mindenkinek.
- Egy serpenyőbe öntök egy kis olívaolajat, amikor már elég meleg, beleteszem a lazacot bőrével lefelé, majd kb. 5 percig sütöm.
- Ezek után megfordítom óvatosan, hogy a bőre rajta maradjon, majd a másik felét is kb. 5 percig sütöm.
- Vigyázni kell, hogy ne süljön túl, mert úgy száraz lesz.
- A salátát megmosom, lecsepegtetem és balzsamecettel megöntözöm.
- A sült lazacot ráhelyezem, citromot adok mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése