2015. május 11., hétfő

Kakaós tekercs málnás mascarpone krémmel

Kakaós tekercs málnás mascarpone krémmel

Hozzávalók:

a tésztához:

3 tojás
8 dkg cukor
1 csipet Bourbon vanília
1 csipet só
7 dkg liszt 
2 dkg holland kakaópor
1 evőkanál meleg víz

a krémhez:

20 dkg mascarpone
3 evőkanál porcukor vagy porított eritrit
1 csipet Bourbon vanília
1 marék fagyasztott málna + néhány szem a tetejére

 

Elkészítés:

  1. Egy 23x33 cm-es tepsi aljába sütőpapírt vágok. Cseppentek alá 1-1 csepp olajat, hogy a papír ne csúszkáljon el. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  2. A tojásokat szétválasztom. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verem.
  3. A sárgáját a cukorral és a vaníliával fehéredésig verem.
  4. Ezek után hozzáadom az 1 evőkanál meleg vízet.
  5. A lisztet összekeverem a kakaóporral egy külön tálkában, majd apránként a tojásos masszához adom. Ezt már egy spatulával keverem bele, de óvatosan, hogy ne keverjem ki a levegőt a masszából.
  6. Ezek után óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét.
  7. A masszát a tepsibe öntöm és kb. 10-15 percig sütöm. Nem szabad kiszárítani.
  8. Ezután kiveszem a sütőből és 5 percig állni hagyom.
  9. Ezalatt egy nagyobb deszkára sütőpapírt vágok, megszórom porcukorral.
  10. A tésztát a tepsiből a porcukros sütőpapírra borítom és 10 percig állni hagyom.
  11. Ezek után a tésztát a papírral együtt feltekerem és így hagyom kihűlni. Ilyenkor még jól formázható, nem fog összetörni.
  12. Amíg hűl, a mascarponét kikeverem a porcukorral és a fagyasztott málnával.
  13. Ha kihűlt a tészta, kitekerem és megkenem a málnás mascarpone krémmel.
  14. Ismét feltekerem a tésztát.
  15. A tetejére 1-1 pötty krémet teszek, amibe beleragasztom a málnaszemeket. Friss citromfűvel díszítem, ami szintén ehető és finom hozzá.
Egyszerű, mutatós és finom édesség. Elkészíthető eperrel is. Ez esetben az epret darabokra kell vágni a krémbe.
A szőke változat itt található.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése