Kakaós tekercs málnás mascarpone krémmel
Hozzávalók:
a tésztához:
3 tojás8 dkg cukor
1 csipet Bourbon vanília
1 csipet só
7 dkg liszt
2 dkg holland kakaópor
1 evőkanál meleg víz
a krémhez:
20 dkg mascarpone3 evőkanál porcukor vagy porított eritrit
1 csipet Bourbon vanília
1 marék fagyasztott málna + néhány szem a tetejére
Elkészítés:
- Egy 23x33 cm-es tepsi aljába sütőpapírt vágok. Cseppentek alá 1-1 csepp olajat, hogy a papír ne csúszkáljon el. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- A tojásokat szétválasztom. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verem.
- A sárgáját a cukorral és a vaníliával fehéredésig verem.
- Ezek után hozzáadom az 1 evőkanál meleg vízet.
- A lisztet összekeverem a kakaóporral egy külön tálkában, majd apránként a tojásos masszához adom. Ezt már egy spatulával keverem bele, de óvatosan, hogy ne keverjem ki a levegőt a masszából.
- Ezek után óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét.
- A masszát a tepsibe öntöm és kb. 10-15 percig sütöm. Nem szabad kiszárítani.
- Ezután kiveszem a sütőből és 5 percig állni hagyom.
- Ezalatt egy nagyobb deszkára sütőpapírt vágok, megszórom porcukorral.
- A tésztát a tepsiből a porcukros sütőpapírra borítom és 10 percig állni hagyom.
- Ezek után a tésztát a papírral együtt feltekerem és így hagyom kihűlni. Ilyenkor még jól formázható, nem fog összetörni.
- Amíg hűl, a mascarponét kikeverem a porcukorral és a fagyasztott málnával.
- Ha kihűlt a tészta, kitekerem és megkenem a málnás mascarpone krémmel.
- Ismét feltekerem a tésztát.
- A tetejére 1-1 pötty krémet teszek, amibe beleragasztom a málnaszemeket. Friss citromfűvel díszítem, ami szintén ehető és finom hozzá.
Egyszerű, mutatós és finom édesség. Elkészíthető eperrel is. Ez esetben az epret darabokra kell vágni a krémbe.
A szőke változat itt található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése