Sertéskaraj szardellás sajtmártással
Hozzávalók:
8 szelet kicsontozott sertéskaraj1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg juhsajt
5 dkg kéksajt
szardella paszta
2dl tejszín
só, bors
1 ágacska friss rozmaring
olívaolaj
Elkészítés:
- A karaj szeleteket megmosom, sózom, borsozom és kevés olívaolajon mindkét oldalát megpirítom, majd tányérra szedem.
- A fennmaradt olajon megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát.
- Ha megdinsztelődött, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a rozmaringot és visszarakom a húst.
- Kevés vizet öntök alá és fedő alatt puhára párolom.
- Ezalatt a sajtokat szétnyomkodom vagy lereszelem, a tejszínnel simára keverem és hozzáadok 1 csapott evőkanálnyi szardella pasztát.
- Vigyázat, a szardella paszta sós.
- Ha a hús megpuhult, újból kiszedem egy tányérra, majd a húsléhez öntöm a sajtos tejszínes masszát.
- Állandó kevergetés mellett összeolvasztom, majd végül visszarakom a sajtos mártásba a húst.
- Krumplipürével tálaltam, éppen virágzó rozmaring ággal díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése