2015. május 3., vasárnap

Sertéskaraj szardellás sajtmártással

Sertéskaraj szardellás sajtmártással

Hozzávalók:

8 szelet kicsontozott sertéskaraj
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg juhsajt
5 dkg kéksajt
szardella paszta
2dl tejszín
só, bors
1 ágacska friss rozmaring
olívaolaj

Elkészítés:

  1. A karaj szeleteket megmosom, sózom, borsozom és kevés olívaolajon mindkét oldalát megpirítom, majd tányérra szedem.
  2. A fennmaradt olajon megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát.
  3. Ha megdinsztelődött, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a rozmaringot és visszarakom a húst.
  4. Kevés vizet öntök alá és fedő alatt puhára párolom.
  5.  Ezalatt a sajtokat szétnyomkodom vagy lereszelem, a tejszínnel simára keverem és hozzáadok 1 csapott evőkanálnyi szardella pasztát.
  6. Vigyázat, a szardella paszta sós.
  7. Ha a hús megpuhult, újból kiszedem egy tányérra, majd a húsléhez öntöm a sajtos tejszínes masszát. 
  8. Állandó kevergetés mellett összeolvasztom, majd végül visszarakom a sajtos mártásba a húst.
  9. Krumplipürével tálaltam, éppen virágzó rozmaring ággal díszítettem.
Rendkívül pikáns, ízletes étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése