Gesztenyelisztes torta eperrel (glutén- és laktózmentes)
Hozzávalók:
30 dkg gesztenyeliszt15 dkg cukor vagy eritrit
3 tojás
2 evőkanál étolaj
2 dl cocomas (kókusztejszín)
1 dl víz
1 evőkanál holland kakaópor
1 tasak sütőpor
1 marék apró csoki pasztilla
eper
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- Egy 23 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral.
- A tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem. Ezért kezdem ezzel, mert így nem kell közben lemosni a habverőt.
- A tojások sárgáját habosra keverem 15 dkg cukorral.
- Hozzáadom a kókusztejszínt és a vizet.
- A gesztenyelisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral, majd apránként a tojásos masszához adagolom. Alaposan eldolgozom, hogy ne legyen csomós.
- A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatom, hogy ne törjön össze.
- Végül beledobok egy marék csoki pasztillát és azzal is elkeverem.
- A masszát a tortaformába öntöm, elegyengetem.
- Betolom a sütőben és 40 percig sütöm.
Gazdag ízvilágú torta (megjegyzem, a gesztenyelisztnek van egy sajátos íze, ami nekem ízlik, de előfordulhat, hogy nem mindenkinek jön be), magában is megállja a helyét, de a szezon miatt eperrel tálalom.
Lehetne eperöntettel is, de jobban szeretem az érintetlen friss gyümölcsöt, ráadásul nem is hizlal úgy, mint a cukros öntetek.
Fel lehet még turbózni csokoládé öntettel, párizsi (ganache) krémmel vagy akár tejszínhabbal is.
Lehetne eperöntettel is, de jobban szeretem az érintetlen friss gyümölcsöt, ráadásul nem is hizlal úgy, mint a cukros öntetek.
Fel lehet még turbózni csokoládé öntettel, párizsi (ganache) krémmel vagy akár tejszínhabbal is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése