Spárgás-csirkés-baconos penne
Hozzávalók:
1/2 kg penne1 csomag zöld spárga
1 nagy csirkemell filé
10 dkg apróra kockázott bacon
olívaolaj
só, bors
reszelt parmezán
Elkészítés:
- Felteszek egy nagy fazék vizet forrni, amiben kifőzöm a pennét al dente.
- Közben megmosom a spárgát, penne méretűre vágom.
- A csirkemellet is megmosom, felkockázom.
- Egy serpenyőbe dobom a bacon-t, kisütöm a zsírját.
- Locsolok még hozzá kis olívaolajat.
- Beledobom a spárgát és a csirkemellet, sózom és borsozom.
- Nagyjából 1/4 óra alatt készre pirítom.
- A tésztát kiszedem, meglocsolom olívaolajjal, sózom.
- A ragut ráöntöm, alaposan összekeverem, ha szükséges a penne főzővizéből teszek hozzá pár evőkanállal, hogy szaftosabb legyen.
- A tetejét megszórom reszelt parmezánnal.
Gyorsan elkészül, a bacon füstös íze kicsit megbolondítja a spárga friss zöld ízét és a csirke semlegességét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése