Glutén-, laktóz- és cukormentes puding
Hozzávalók:
2 dl cocomas + 3 dl víz (vagy más növényi tej: 5 dl rizstej, zabtej, kókusztej)3 evőkanál eritrit vagy xillit
1 csipet só
5 dkg gluténmentes liszt (zabpehely, rizsliszt, kukoricakeményítő vagy ezek kombinációja)
1 evőkanál holland kakaópor
1 kávéskanál őrölt fahéj
5 dkg 70 %-os étcsoki - pasztilla vagy apróra tört (opcionális)
2 dkg kókuszzsír (opcionális)
néhány szem málna és fekete szeder
Elkészítés:
- A cocomas-t (kókusztejszín) felöntöm a vízzel, simára keverem.
- A száraz hozzávalókat összekeverem, a cocomas-os folyadékból kimerek 4-5 evőkanállal és hozzákeverem.
- Felteszem forrni a vizes cocomas-t. Amikor felforrt, lehúzom a tűzről és hozzákeverem a lisztes keveréket.
- Visszateszem a tűzre és állandó kevergetés mellett 2-3 percig főzöm.
- Leveszem a tűzről és belekeverem az étcsokit és a kókuszzsírt. (opcionális, enélkül is finom)
- Kis formákba öntöm, hagyom kihűlni.
- A tetejét gyümölccsel díszítem. (most málnával és fekete szederrel)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése