Gombás-sajtos csirkemell sült zöldségekkel és salátával
Hozzávalók:
1 nagy csirkemell filésó, bors
25 dkg barna csiperke gomba
1 közepes vöröshagyma vagy 2 csokros hagyma (shallotta)
4 szelet eidami sajt
1 nagy édesburgonya
1 cékla
rozmaring
olívaolaj
jégsaláta
retek
almaecet
Elkészítés:
- Először megpucolom a céklát, vékony karikákra vágom, egy nagy fém tepsi aljába terítem és 140 fokra előmelegített sütőbe teszem. Megszórom szárított rozmaringgal, de sót nem teszek rá. A céklát minél vékonyabbra kell karikázni, mert lassan sül. Kb. fél óráig sütöm magában.
- Utána megpucolom az édesburgonyát, azt is karikákra vágom és a félig sült cékla mellé terítem, ha még van hely. Ha nincs, akkor újabb tepsit veszek elő, hogy minél kevésbé érjenek egymáshoz a szeletek, mert különben nem pirul meg. Megszórom ezt is szárított rozmaringgal, sót erre sem szabad tenni. Ennek max. fél óra a sütési igénye.
- Ezután megmosom a csiperkét, szeletekre vágom.
- Megpucolom a hagymát, apró kockákra vágom és egy kis olajon megdinsztelem.
- Hozzáadom a gombát, egy nagyon kevés vizet, sózom, borsozom és fedő alatt megpárolom. Kb. fél óra kell neki.
- A csirkemellet megmosom, letörlöm és 4 szeletre vágom. Elvágom középen, majd a tenyeremmel leszorítom és nagy éles késsel kétfelé szelem. Sózom, borsozom, majd egy serpenyőben kevés olajon kisütöm. Néhány perc kell neki oldalanként.
- A csirkemelleket egy jénaiba szedem úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást. Nem kell alá zsiradék.
- Minden szeletre halmozok a gombából és befedem egy szelet sajttal.
- Betolom a sütőbe és kb. 10 perc alatt rásütöm a sajtot.
- A jégsalátából megmosok néhány levéllel, falatnyi darabokra tépem egy tálba.
- Néhány zsenge retket is megmosok, vékony karikákra vágom, majd a jégsalátához adom.
- Összekeverek fél dl almaecetet, 1-2 evőkanál olívaolajat, 1 kávéskanál sót, 1 bögre vizet és a salátára öntöm. Tálalásig áll a lében, ami szép rózsaszín lesz a retek héjától.
- Egy nagy tányéron tálalom. Először a lecsepegtetett salátából kerül a tányérra, majd a sült zöldségek, amit tálaláskor kell megsózni és végül a csirkemell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése