Gesztenyés-meggyes torta
Hozzávalók:
a tésztához:
5 dkg vaj3 tojás
8 dkg cukor
4 dkg liszt
4 dkg kakaópor
a gesztenyés krémhez:
50 dkg gesztenyemassza3 dl tejszín
1 bögre magozott meggy
a csokoládés krémhez:
20 dkg étcsokoládé2 evőkanál porcukor
2 dl tejszín
a tetejére:
minőségi kakaóportejszín a krémből félretéve
magozott meggy
Elkészítés:
Tészta:
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- Egy 23 cm-es tortaformába sütőpapírt vágok.
- A lisztet és a kakaóport összekeverem.
- Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habosra keverem.
- Ha már jó az állaga, belekeverem a lisztes egyveleget.
- A masszát a tortaformába öntöm és 8-10 perc alatt készre sütöm.
- Megvárom amíg kihűl, utána kerülnek rá a krémek.
Gesztenyés krém:
- A gesztenyét villával összetöröm.
- A tejszínt kemény habbá verem.
- A tejszínt a gesztenyével óvatosan összekeverem.
- A krémet a formában hagyott tésztára kenem, szépen elsimítom.
- A meggyeket egyenletesen elosztom a krém tetején és belenyomogatom.
Csokoládés krém:
- A csokoládést vízgőz fölött felolvasztom, majd kicsit hagyom hűlni.
- Közben a tejszínhabot a 2 evőkanál porcukorral habosra verem. Félreteszek belőle annyit, amennyit a tetejére szánok díszítésnek.
- Az olvasztott csokoládét apránként belecsorgatom, miközben tovább verem.
- A krémet egyenletesen elosztom a gesztenyés krém tetején és elsimítom.
Teteje:
- A torta tetejét meghintem holland kakaóporral.
- A félretett tejszínnel díszítem, majd azok tetejére rakok egy-egy meggy szemet.
- Ez el is hagyható, anélkül is szép és finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése