2015. január 11., vasárnap

Gesztenyés-meggyes torta

Gesztenyés-meggyes torta

Hozzávalók:

 

a tésztához:

5 dkg vaj 
3 tojás
8 dkg cukor

4 dkg liszt
4 dkg kakaópor

a gesztenyés krémhez:

 50 dkg gesztenyemassza
 3 dl tejszín
 1 bögre magozott meggy 


 a csokoládés krémhez:

 20 dkg étcsokoládé
 2 evőkanál porcukor
 2 dl tejszín

a tetejére:

minőségi kakaópor

tejszín a krémből félretéve

magozott meggy 



Elkészítés:

 

 Tészta:  

  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  2. Egy 23 cm-es tortaformába sütőpapírt vágok.
  3. A lisztet és a kakaóport összekeverem.
  4. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habosra keverem.
  5. Ha már jó az állaga, belekeverem a lisztes egyveleget.
  6.  A masszát a tortaformába öntöm és 8-10 perc alatt készre sütöm.
  7. Megvárom amíg kihűl, utána kerülnek rá a krémek.

Gesztenyés krém:

  1. A gesztenyét villával összetöröm.
  2. A tejszínt kemény habbá verem.
  3. A tejszínt a gesztenyével óvatosan összekeverem.
  4. A krémet a formában hagyott tésztára kenem, szépen elsimítom.
  5. A meggyeket egyenletesen elosztom a krém tetején és belenyomogatom.

Csokoládés krém: 

  1. A csokoládést vízgőz fölött felolvasztom, majd kicsit hagyom hűlni.
  2. Közben a tejszínhabot a 2 evőkanál porcukorral habosra verem. Félreteszek belőle annyit, amennyit a tetejére szánok díszítésnek.
  3. Az olvasztott csokoládét apránként belecsorgatom, miközben tovább verem.
  4. A krémet egyenletesen elosztom a gesztenyés krém tetején és elsimítom.

Teteje:

  1. A torta tetejét meghintem holland kakaóporral.
  2. A félretett tejszínnel díszítem, majd azok tetejére rakok egy-egy meggy szemet.
  3. Ez el is hagyható, anélkül is szép és finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése