Kesudiós csirkemell
Hozzávalók:
1 nagy csirkemell kockára vágva2 fej csokros hagyma (shallotta) apróra vágva vagy
1 csomag újhagyma karikára vágva
3-4 gerezd fokhagyma karikára vágva
1 piros kaliforniai paprika apró kockára vágva
1/2 kávéskanál cayenne bors
1 teáskanál édesnemes őrölt pirospaprika
1 1/2 teáskanálnyi reszelt gyömbér
1 1/2 evőkanál szójaszósz
1 1/2 teáskanál élelmiszer keményítő
1-2 evőkanál víz
1 teáskanál vegeta
3-4 evőkanál napraforgó olaj
só, bors
5 dkg kesudió egészben
Elkészítés:
- Az olajat felforrósítom egy wokban vagy egy serpenyőben. Megfuttatom rajta a hagymát és a reszelt gyömbért.
- Beledobom a kockára vágott csirkemellet, sózom, borsozom.
- Közben hozzáadom a pirospaprikát és a cayenne borsot is.
- Mikor már átsült (ez kb. 10-15 perc), hozzáadom a szójaszószt, a vízet, a vegetát, a keményítőt és összeforralom.
- Végül beleszórom a kesudiót és csak gyorsan átforgalom vele az egészet.
- Párolt rizzsel tálalom.
Gyors, könnyű étel, enyhén ázsiai ízvilággal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése